VRF - Introductie

Comfort en gemak als uitganspunt

 

Midea-MDV heeft bij de ontwikkeling van haar VRF producten het verhogen van comfort als uitgangspunt genomen. Dit heeft geresulteerd in een aantal zeer innovatieve en unieke comfort verhogende technieken. Met een VRF systeem van Midea-MDV worden ruimtes altijd perfect geconditioneerd.

Minder fluctuatie, meer comfort

Next generation controle

De VRF systemen van Midea-MDV kunnen worden uitgebreid met een breed scala aan bedieningsmogelijkheden. Zo zijn er koppelingen mogelijk met bekende GBS systemen als Bacnet, Modbus en Lonworks. Daarnaast heeft Midea-MDV ook haar eigen internet monitoring- en controle software: IMM. IMM staat voor ‘Intelligent Manager from Midea-MDV’ en met deze toepassing kunt u wereldwijd via internet het airconditioning systeem benaderen.

Door de geoptimaliseerde inverter techniek, zal het systeem de ruimtes zeer snel op de gewenste temperatuur brengen om zo het maximale comfort te bieden. Daarnaast zullen er veel minder temperatuur schommelingen voorkomen wat door gebruikers als zeer positief wordt ervaren.

Intelligente ontdooi systemen verhogen het comfort in verwarmingsbedrijf.

 

Door de geoptimaliseerde inverter techniek, zal het systeem de ruimtes zeer snel op de gewenste temperatuur brengen om zo het maximale comfort te bieden. Daarnaast zullen er veel minder temperatuur schommelingen voorkomen wat door gebruikers als zeer positief wordt ervaren.

Ontdooiïng bij mini VRF en V5X serie:

 

Door toepassing van een dubbele wisselaar kan er afwisselend een ontdooi cyclus plaats vinden en wordt er continue verwarmd.

Ontdooiïng bij mini VRF en V5X serie:

Efficiënt door DC techniek

 

Midea/MDV voert haar VRF systemen uit met zeer efficiënte DC componenten. De compressor in een buitendeel is voorzien van de energiezuinige inverter techniek en de meest efficiënte aansturing van de markt. De ventilator motoren zijn eveneens volledig DC en daardoor veel efficiënter en energiezuiniger.

5-punt oliescheiding garandeert stabiel oliehuishouding

 

De gepatenteerde oliebalancering garandeert een lange levensduur van de com-pressor. Een nieuwe centrifugale olieafscheider zorgt ervoor dat maar liefst 99% van de olie wordt afgescheiden. Hiernaast zorgt een automatisch olie retour programma voor een stabiele oliehuishouding.

Hoogwaardige DC inverter compressoren.

 

Midea/MDV voorziet haar VRF systemen van enkel de beste componenten. De Hitachi compressoren worden speciaal voor MDV geproduceerd.

 

Door toepassing van louter A-merk

compressoren is een energiezuinge en

lange levensduur gegarandeerd. Alle DC

compressoren samen werken nagenoeg

altijd in het optimale frequentie bereik van 40-70Hz.

 

Dit is het meest efficiënte frequentiebereik en hierdoor

neemt de efficiëntie toe met maar liefst 30%. Ook de

levensduur neemt significant toe.

Stille en krachtige werking.

 

De VRF systemen van Midea/MDV kunnen worden uitgebreid met een breed scala aan bedieningsmogelijkheden. Zo zijn er koppelingen mogelijk met bekende GBS systemen als Bacnet, Modbus en Lonworks. Daarnaast heeft MDV ook haar eigen internet monitoring- en controle software: IMM. IMM staat voor ‘Intelligent Manager from Midea/MDV’ en met deze toepassing kunt u wereldwijd via internet het airconditioning systeem benaderen.

Efficiente DC ventilator

 

De Panasonic ventilator motoren die in de VRF systemen zitten zijn  van zeer hoge kwaliteit.

 

Het exacte toerental waar in de ventilatormotor draait kan door toepassing van de DC techniek nauwkeuriger worden geregeld dan met een AC ventilator motor.

 

Hierdoor kan er, afhankelijk van de gevraagde capaciteit en systeem druk, altijd het toerental worden gekozen dat én het meest efficiënt is én de beste prestaties levert.